Min Top 5 i Halsnæs

Som du kan læse her på siden, så har Halsnæs mange muligheder for aktiviteter og seværdigheder. Men hvilke oplevelser er de bedste? Det er der selvfølgelig delte meninger om, men herunder kan du læse om de fem ting, som jeg synes du skal opleve i Halsnæs.

1. Halsnæs’ strande

Først og fremmest, så skal du selvfølgelig opleve Halsnæs fantastiske strande. Fra Stængehus og Asserbo til Trekanten i Hundested ligger der kilometervis af god sandstrand. Her er skønne klitter med små uforstyrrede gryder, og generelt der der masser af plads.

Strandene er den direkte årsag til, at mange vælger at holde ferie i Halsnæs. Liseleje er mest berømt, men både ved Hyllingebjerg, Nødebohuse og Gråstenvej finder du skønne lavvandede sandstrande, som er værd at besøge.

Halsnæs har kilometervis af dejlig sandstrand – her omkring Melby og Asserbo

2. Hundested Havn

Hippe Hundested Havn vil hele familien synes om. Rundt om lystbådehavnen finder du en stribe gode restauranter, men også et herligt kreativt miljø med en lang række gallerier og kunsthåndværkere.

Havnen er blevet byens og hele Halsnæs naturlige samlingspunkt sen eftermiddag og om aftenen, hvor du kan snuppe en fadøl eller et glas vin. Tag bare børnene med – de vil elske legepladsen, platformen klap-en-fisk og den fine sandskulpturfestival. Læs mere om Hundested i guiden.

Hundested Havn er på en gang autentisk og et samlingspunkt for feriefolket

3. Arresø med Dronningholm Borgruin og bæverdæmningen

Halsnæs er også smuk natur. Et af de mest spændende steder er ved Arresø, der er Danmarks største sø. Her kan du spotte fugle, gå en tur i skoven elle tage med den lille båd Frederikke ud på søen.

Du kan også besøge den gamle borgruin Dronningholm, der blev grundlagt af Valdemar den Store i begyndelsen af 1100-tallet og lige bagved den imponerende bæverdæmning.

Det er et unikt stykke natur, hvor bæverne har sørget for et smukt og næsten mystisk landskab ved Dronningholm Mose. Læs mere i indlæggene Arresø – oplevelser ved Danmarks største sø og Dronningholm Borgruin og bæverdæmningen.

Arresø har mange gode seværdigheder – her træbroen ud til udsigtsplatformen ved Ågabet

4. Byrundtur i Frederiksværk med besøg på Krudtværksmuseet

Historisk og kulturelt er Frederiksværk den absolut mest spændende by i Halsnæs. Fremstillingen af krudt og kanoner, der blev grundlagt i midten af 1700-tallet, er en stor del af Frederiksværks selvforståelse og faktisk en rigtig spændende historie.

Rundt om i byen med de charmerende kanaler ligger en lang række fine gamle huse, og du kan slutte rundturen på krudtværksmuseet for at lære mere om byen og fremstillingen af krudt. Læs mere i guiden til Frederiksværk. og se mere om Krudtværksmuseet og byrundtur i Frederiksværk.

Et par af Frederiksværks historiske huse

5. Vandretur fra Skansen til Kikhavn

Mere smuk natur kan du få på vandreturen fra Skansen i Hundested forbi Knud Rasmussens Hus og Spodsbjerg Fyr til den lille charmerende by Kikhavn. Her begynder vandreturen højt oppe over Kattegat, hvor du fra kystskrænterne har den smukkeste udsigt.

Turen til Kikhavn er ca. 3 km, men vil du gå lidt længere, så husk badetøjet – stranden ved Gråstenvej ligger kun et par hundrede meter fra det gamle fiskerleje. Læs mere i indlægget Vandretur fra Spodsbjerg Fyr til Kikhavn.

Vandreturen fra Skansen til Kikhavn byder på de smukkeste udsigter – i klart vejr er der kig til Rørvig, Hesselø og Sverige

1 tanke om “Min Top 5 i Halsnæs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *