Halsnæs for børn – forslag til aktiviteter

Halsnæs er perfekt til familieferien. En strandtur er selvfølgelig altid et hit, men i Halsnæs finder I også en række gode og sjove aktiviteter for både børn og voksne. Udover nedenstående forslag, så arrangeres der ofte forskellige aktiviteter for de mindste i skoleferierne.

Der er også mulighed for at tjekke Facebookgrupperne Det sker i Halsnæs og Det sker da i Halsnæs, hvor der ofte bliver annonceret forskellige aktiviteter og arrangementer for børn og voksne.

Besøgsgårde

Halsnæs har flere besøgsgårde, hvor der er garanti for nogle sjove og lærerige timer. På Grønnehavegård kan I opleve en lang række dyr og bare nyde de hyggelige omgivelser, mens I bliver klogere på landbrug og husdyrhold. I kan også hjælpe med at fodre dyrene og få en ridetur på pony. På Helsingevej 98B, 3300 Frederiksværk.

Også på Tothavens Besøgsgård er der fokus på dyr og landmandsliv. Udover dyr som f.eks. grise, ænder, æsler, geder og kaniner har Tothaven også eget mejeri og en gårdbutik med salg af æg, kød, ost og yoghurt. Børnene kan få en træktur på en af gårdens ponyer, og om sommeren er der masser af skønne dyreunger. På Torupvejen 2, 3390 Hundested.

Naturlegepladser

Rundt om i Halsnæs ligger en håndfuld naturlegepladser med Havtyren i Liseleje som den største. Her er der rutsjebaner og balancebomme, men omdrejningspunktet er den store figur af Havtyren, der har givet legepladsen navn. På Lisehøjvej 3, 3360 Liseleje.

I skoven, lige bag kirken i centrum af Frederiksværk, ligger en god ny naturlegeplads med gynger, rutsjebane og klatreredskaber. I kan parkere ved kirken og gå langs kanalen (ca. 200 meter) til I når legepladsen.

Ved den nedlagte Ølsted Grusgrav, der nu er omdannet til rekreativt område, ligger også en naturlegeplads med en sjov tovbane. Her er også bålsted og borde og bænke. På Rakenhøjvej, 3310 Ølsted.

På Artilleripladsen ved siden arsenalet og projektilmagasinet, er der opført en ny legeplads, der tager udgangspunkt i Frederiksværks historie som industriby. Her er således ikke kun mulighed for at lege, men også for at lære mere om dengang, der blev fremstillet krudt, kugler og kanoner i byen.

Frederiksværk Brandværnsmuseum

Det lille museum har et udvalg af brandslukningskøretøjer – fra de håndtrukne til de motoriserede. I sommersæsonen kan du få en tur gennem byen i en af de gamle brandsprøjter, der ligesom museet er et sikkert hit hos børnene.

Frederiksværk Brandværnsmuseum drives af frivillige og har de senere år udvidet med en bunker, hvor du kan se genstande fra besættelsestiden. På Vognmandsgade 5, 3300 Frederiksværk. Åbent lørdag mellem kl. 10-14 fra påske frem til efterårsferien.

Klap en fisk

På havnen i Hundested kan du fra den flydende platform fange krabber og klappe en fisk. Der er gratis adgang til platformen, som er under opsyn og har åben fra påske til slut oktober.

Krudtværksmuseet

På Krudtværksmuseet i Frederiksværk er der hver søndag i sommerperioden omvisninger for børn. Her kan de mindste lære mere om fremstillingen af krudt og kugler og man kan se de gamle krudtmøller i funktion. På Krudtværksallén 1, 3300 Frederiksværk. Se mere om tidspunkt på Industrimuseets hjemmeside her.

Bilbanen og adventure minigolf

I forbindelse med Lisestuens Isbar ligger en lille bilbane, hvor de mindste kan køre bil eller motorcykel i trygge rammer. Her er også en 12 hullers minigolfbane med to sværhedsgrader. På Liselejevej 44, 3360 Liseleje.

Hundestedspillet

Tag mobilen med og prøv Hundestedspillet. Her skal I hjælpe polarforskeren Knud Rasmussen med at samle mandskab og materiel, inden han taget afsted på ekspedition. Spillet består af en række poster, der hver har en opgave, som skal løses. Klik ind på hundestedspillet.dk for at læse mere.

Forestillinger, koncerter og aktiviteter for børn i Gjethuset

Gjethuset, det gamle kanonstøberi i Frederiksværk, er byens kulturhus. Her kan I se efter arrangementer for børn – f.eks. koncerter og teaterforestillinger. Gjethuset har også en gratis børneklub, der løbende arrangerer forskellige aktiviteter. På Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk.

Hundested Sandskulpturfestival

En af Hundesteds mest populære aktiviteter er den årlige sandskulpturfestival, der kører fra maj til oktober. Udover de flotte sandskulpturer er der flere aktiviteter for børnene. Der er borde og bænke på området, og I er velkommen til at tage madpakken med. Stedet har også en lille café. Entré 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn (4-12 år). På Kajgaden 7, 3390 Hundested.

En tur i biografen

Hundested har en biograf, hvor der af og til vises film for børn. Hundested Kino ligger på Strandvejen 47, 3390 Hundested. Kosmorama (medlem af Biografklub Danmark) er Frederiksværks hyggelige biograf, der ligger i byens centrum. Du kan se programmet på Kosmoramas hjemmeside.

Minigolf

Molens Minigolf ligger på havnen i Hundested. Her kan du dyste på den 18-hullers bane, der har et maritimt look. I forbindelse med Fjordens Minigolf ligger også et ishus. På Havnegade 16, 3390 Hundested.

Frederiksværk Svømmehal

Skulle vejret ikke være til en tur på stranden, så kan I snuppe en badetur i Frederiksværk Svømmehal, der har flere bassiner – bl.a. et varmtvandsbassin. Der er gratis udlån af bælter og svømmevinger til børn. På Sportsvej 5C, 3300 Frederiksværk.

Kort over Halsnæs

17 tanker om “Halsnæs for børn – forslag til aktiviteter

  • Avatar photo
   Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Selv tak – jeg er glad for at du kan lide det 🙂

 1. Anne Svar

  Jeg var faktisk i tvivl om der var noget for børn i området, men nu bliver det nok Liseleje til sommer!

 2. Avatar photo
  Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

  Det vil I ikke fortryde – Halsnæs er skøn om sommeren 🙂

 3. Lunas Svar

  Tak for et godt indlæg. Tror det bliver nordkysten til sommer. Så SKAL vejret bare blive godt. Ved du om der er cykeludlejning et sted?

 4. Avatar photo
  Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

  Selvfølgelig bliver vejret godt :-). Jeg kender desværre ikke til nogle, der udlejer cykler. God ferie.

 5. De 5 Svar

  Vi har været rundt på de fleste af dine sider her er i påskeferien hvor vi fik god inspiration til hvad vi skulle foretage os – nu skriver vi lige thumbs up for info på denne side.

 6. Sanne Svar

  På trods af corona og alt det der ikke kunne lade sig gøre, så har vi haft stor glæde af jeres side. Måske vender vi tilbage til sommer, hvis vi ikke kan rejse. /kh sanne

 7. Børnefamilien Svar

  Siden vi håbede ikke at få brug for 🙁 Men tak alligevel

 8. Kira Svar

  Ikke de helt store aktiviteter i vinterferien. Vi fik dog gået nogle gode ture. Surfcentret var godt. Det meste er vist lagt an på sommerferien.

 9. Avatar photo
  Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

  Så kommer I bare tilbage til sommer :-). Dejligt at I fik gået nogle gode ture.

 10. Tønners Svar

  Rigtig fin information til påskeferien som vi har benyttet os af allerede. Tønners

 11. AB Svar

  Jeg læste først rigtig om Halsnæs efter vi havde lejet sommerhus i en uge i skoleferien. Først fortrød jeg da der ikke er så meget for de mindste i området, men vi havde en skøn ferie med masser af tid i naturen. Besøgsgårdene og klap en fisk var et hit.

 12. Nickolas Lohmann Svar

  Bør i ikke nævne at der også findes en biograf i Frederiksværk, Kosmorama, der endda er rigtig hyggelig?
  Desuden ligger der jo også Tisvilde bio tæt på.

  • Avatar photo
   Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Hej Nickolas. Selvfølgelig skal Kosmorama nævnes. Den var jo lukket i en periode og var derfor røget ud. Den er nu tilbage på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *