Falkonergården – i rovfuglenes verden

En lærerig og interessant oplevelse er et besøg i rovfuglenes verden på Falkonergården i Fredensborg. Her byder falkoneren Edith Wenzel velkommen til et timelangt show og fortælling om de rovfugle, hun har beskæftiget sig med i 30 år.

Programmet starter indendørs, hvor du får præsenteret et par mindre rovfugle (bl.a. den meget lille amerikanske tårnfalk) og generelt hører historien om brugen af fuglene, der i nogle dele af verden er helt nødvendige for at få mad på bordet.

Rovfugle er imponerende og bygget til at jage. Også i Danmark brugte man i gamle dage rovfuglene til jagt. Skiftende konger fangede bl.a. fasaner, vagtler og agerhøns ved hjælp af falke.

Anden halvdel af programmet foregår udendørs, hvor du ved selvsyn oplever rovfuglenes elegance og jagtfærdigheder. Vandrefalkens styrtdyk er et af højdepunkterne og den imponerende steppeørn, der kommer flyvende lige over hovedet på publikum, er helt fantastisk.

Er du heldig, så kan du se ørne ved Arresø, men det er helt særligt at være blot få meter fra en ørn som på Falkonergården i Fredensborg.

Det er et sted, hvor man føler mig i trygge og kyndige hænder. Ediths passion og kæmpe viden om rovfuglene er med til at gøre oplevelsen helt i top. Både børn og voksne vil helt sikkert synes om et besøg på Falkonergården.

Besøg Falkonergården

Falkonergården ligger på adressen Davidsvænge 11, 3480 Fredensborg. Du kan se priser og åbningstider på Falkonergårdens hjemmeside. Det er ikke nødvendigt at bestille plads, men kom gerne minimum 15 minutter før programmet starter. Et besøg på Falkonergården kan kombineres med Fredensborg Slot, der ligger lige ved siden af.

Afstand fra Frederiksværk: 29 km
Afstand fra Liseleje: 36 km
Afstand fra Hundested: 42 km

Programmet starter indendørs, hvor Edith fortæller om rovfuglene
En engageret Edith med en af sine fugle
Det gik stærkt – Edith har sendt ørnen afsted og den flyver lige over hovederne på publikum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *