Liseleje Strand – i Halsnæs’ klassiske badeby

liseleje strand

Liseleje er en af Danmarks klassiske badebyer. Beliggende på Sjællands nordkyst var den en del af Den Danske Riviera, der havde sin oprindelse i Hornbæk, hvorfra den ved hjælp af datidens kunstnerelite bredte sig vestpå.

Liseleje blev dog aldrig så mondæn som hverken Hornbæk eller Tisvildeleje – her har middelklassen i årtier holdt sommerferie, hvor den lange dejlige strand var det naturlige omdrejningspunkt.

Sådan er det stadig. Uanset hvor du har booket overnatning i Halsnæs, så er Liseleje Strand som en magnet på sommerglade turister, der nyder de gode badeforhold med nem adgang til ishuse og spisesteder.

Selvom stranden kan synes tætpakket på varme sommerdage, så er det bare om at gå østpå, hvor du finder masser af plads ved Melby og længere ude Asserbo. Alle steder består stranden af en blanding af sand og sten, og klitterne bagved kan give lidt privatliv eller afskærme for eventuel vind.

Liseleje Strand er rigtig børnevenlig. Ikke nok med at den er lavvandet, så er der også livredder i skolernes sommerferie – det giver en ekstra tryghed. Husk dog altid at bade væk fra kystsikringen, hvor der kan være strøm og hestehuller.

Umiddelbart synes parkeringspladsen ved Liseleje Strand stor, men når sommeren for alvor rammer Danmark, så skal du være hurtig for at få en plads. Kom tidligt på formiddagen – gerne inden kl. 10. Alternativt kan du tage offentlig transport – bus 327 kører fra Frederiksværk Station til bl.a. Liseleje og Melby. Læs meget mere om Liseleje i min guide.

3 gode sommerhuse tæt på Liseleje Strand

Liseleje (Plads til 18 personer)

Stort moderne sommerhus med plads til 18 personer fordelt på syv soverum. Huset har en lang række faciliteter som f.eks. spa, sauna og swimmingpool. Der er ca. 500 meter til Liseleje og ca. 700 meter til stranden. Se billeder og aktuelle priser på sommerhuset.

Asserbo (Plads til 8 personer)

Charmerende klassisk sommerhus omgivet af høje træer. Her er plads til otte personer fordelt på tre soverum. Der er ca. 2 km til stranden, og I bor i gåafstand af indkøb og spisesteder. Huset har bl.a. havegrill og en dejlig terrasse med terrassevarmer. Et rigtig dejligt sommerhus i Asserbo. Se billeder og aktuelle priser på sommerhuset.

Asserbo (Plads til 6 personer)

I den hyggelige granplantage finder du det rummelige sommerhus med plads til seks personer fordelt på tre soverum. Huset har bl.a. en kæmpe terrasse, og der er en grill til fri afbenyttelse. Der er ca. fire km til Liseleje og blot 1 km til stranden ved Stængehus. Se billeder og aktuelle priser på sommerhuset.

Kort over Halsnæs

2 tanker om “Liseleje Strand – i Halsnæs’ klassiske badeby

  1. Klaus og Iben Svar

    Hvor langt er der fra Liseleje til Stængehus? Venligst Klaus og Iben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *