Gårdbutikker og lokale råvarer i Halsnæs

Der ligger en stribe rigtig gode spisesteder i Halsnæs, men har I lejet sommerhus og skal selv stå for madlavningen, så besøg en af de mange gårdbutikker. Her finder I lækre lokale råvarer som f.eks. brød, honning og grøntsager, men nogle steder har også kød fra egne dyr.

Halsnæs har mange rigtig dygtige producenter af råvarer i høj kvalitet. Det er der kommer en forening ud af – Spisekammer Halsnæs er en sammenslutning af fødevareproducenter og forhandlere, som du kan læse mere om her.

Mange af områdets gårdbutikker kan du finde på Torup Marked, der bliver afholdt hver 14. dag fra forår til efterår. Her er der alle muligheder for at få fyldt indkøbskurven op med kød, grønt og delikatesser. Vareudbuddet skifter dog fra gang til gang, men det er altid værd at kigge forbi markedet.

Her kan du købe gode lokale råvarer i Halsnæs

Spredt rundt i Halsnæs ligger mange steder, hvor du kan købe gode råvarer, men jeg vil gerne fremhæve Sølager Landbrug og Gartneri, der er drives som et beskyttet værksted. Her kan du købe frugt og grønt i boden (Sølagervejen 40, 3390 Hundested), men stedet producerer også økologisk kæd fra svin og kvæg, der sælges på Engmosegård og Grønnessegård.

Mere kvalitetskød kan du få hos KikForbi i Kikhavn. Her sælges der kød fra får, lam og frilandsgrise. Her er også et udvalg af bl.a. øl, vin, ost og delikatesser – en del af det er dog ikke fra Halsnæs. Du finder KikForbi på Kikhavnvejen 25, 3390 Hundested. Stedet fungerer også som café i sommermånederne.

Du skal også besøge Restaurant Tinggaardens landhandel, der sælger hjemmelavet brød og lækre delikatesser fra køkkenet. Som på restauranten taler vi om varer af høj kvalitet. Landhandelen, der ligger på Frederiksværkvej 182, 3300 Frederiksværk, laver også lette retter som du kan indtage i bjælkehytten.

Andre steder at købe gode råvarer

• Tornehøjgård, Tollerupvej 101, 3370 Melby – grøntsager (bl.a. nye kartofler)
• Galtekjærhus, Lille Havelsevej 114, 3310 Ølsted – grøntsager
• Fuglehal Landbrug & Gårdbutik, Fuglehalvej 18, 3110 Ølsted – kød fra lam, okse og kylling
• Uglekærgård, Frederiksundsvej 35, 3300 Frederiksværk – kød fra kalv og gris

Udover de mere etablerede gårdbutikker, så er der mange steder stalddørssalg af f.eks. æg, honning og frugt og grønt. Støt dem – så er de der sikkert også næste gang du holder ferie i Halsnæs.

Kort over Halsnæs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *