Siden 2002 har jeg haft min gang i Halsnæs, som jeg flyttede til i 2010. Fra første besøg har jeg elsket naturen, strandene og den spændende historie, der knytter sig til Danmarks ældste industriby Frederiksværk.

Halsnæs har utrolig meget at byde på, men det er som om, at jeg er alene med den holdning. Når jeg rejser i den store verden, så er det ikke svært at finde information eller mennesker, der er stolte af deres by eller land. Sådan er det desværre ikke i Halsnæs.

Jo, der er masser af ildsjæle, som holder Halsnæs i gang, men fra politisk side er der helt dødt. Og så er det som om, at VisitNordsjælland helt har glemt Halsnæs til fordel for de mere kendte byer og områder.

For år tilbage lå Frederiksværks turistinformation i Gjethuset – den er nu lukket ligesom informationen i Liseleje. I dag er kun turistinformationen i Hundested tilbage – alternativet er en brochure på biblioteket eller i gangen ind til toiletterne i centret I Noord i Frederiksværk. Turistinspiration kalder de det – jeg kalder det sølle og uambitiøst.

Mit Halsnæs – hvorfor nu det?

I mere end 25 år har rejser været mit liv. Jeg har besøgt 45 lande og har sammenlagt tilbragt fire år i udlandet. Det er der kommet min personlige rejseblog gaths-rejseside.dk ud af. Jeg driver bl.a. også thailandrundt.dk, som omhandler Sydøstasien og Thailand, der står mit hjerte særligt nær.

Nu bor jeg selv i et turistområde, som jeg af og til skriver om på mine andre sider. Det betyder, at jeg ofte får mails fra mennesker, der er interesserede i at høre mere om Halsnæs, men som ikke kan finde den information, de søger. Nogle bliver oprigtigt overraskede over, at der i dette hjørne af Nordsjælland ligger et område, som har alt det, der skal til for en god ferie.

De fleste har hørt om Blokhus, Skagen, Tisvilde, Marienlyst og Kerteminde, men Halsnæs? Den skønneste del af Danmark med sø, hav, unik danmarkshistorie og kuperede landskaber har så meget at tilbyde turisterne, men synes helt glemt.

Mit Halsnæs er således mit bidrag til at gøre Halsnæs mere synlig. Siden startede op i oktober 2020 og vil løbende blive opdateret med information, inspiration og personlige beretninger fra det Halsnæs, jeg holder så meget af.

At der mangler brugbar information til de turister, der vælger at besøge Halsnæs er denne sides første leveår et tydeligt bevis på. Jeg har fået rigtig mange mails og en hel del kommentarer på de forskellige indlæg. I skolernes sommerferie besøgte flere hundrede mennesker siden hver dag – de søgte primært efter spisesteder, seværdigheder og aktiviteter.

Har du spørgsmål eller forslag til samarbejde, så tøv ikke med at kontakte mig på kontakt@halsnaes.dk. Du kan læse mere om cookie- og privatlivspolitik her.