Stængehus Strand

Stængehus Strand ligger i Asserbo og er en del af det lange strandområde, der går fra Liseleje til Tisvildeleje. Her finder du mange kilometer ubrudt strand med gode muligheder for at få lidt privatliv.

Stængehus har fået navn efter det røde murstenshus ved parkeringspladsen, hvor man skal være hurtig for at få en plads på varme sommerdage. Kom gerne allerede ved 10-tiden om formiddagen.

Fra parkeringspladsen er der ca. 100 meter ud til stranden, hvor der er livredder i skolernes sommerferie. Omkring livredderhuset kan der være mange mennesker, men uanset om du går til højre eller venstre ad stranden, så er der masser af plads.

Som på den øvrige del af den lange kyststrækning, så veksler stranden mellem sten og sand, men alle steder er der lavvandet. Både til højre og venstre for livredderhuset finder du høje og som regel øde sandklitter med små gryder, der kan skærme for eventuel vind og hvor der er langt til næste badegæst.

Stængehus Strand er i øvrigt et populært naturistområde. Blot få hundrede meter nord for livredderhuset vil du støde på de første nøgenbadere, der meget sandsynligt vil være i overtal de næste par kilometer. Foretrækker du badetøj, så kan du selvfølgelig sagtens ligge på denne del af stranden.

Ved Stængehus er der ingen toiletfaciliteter eller forplejningsmuligheder. Husk mad og drikke, hvis du vil være længere tid på den dejlige strand. Du kan leje et sommerhus for at bo så tæt på Stængehus Strand som muligt, men er du i bil, så se på kortet herunder, hvordan du kommer dertil.

Tre gode sommerhuse tæt på Stængehus Strand

Asserbo (Plads til 6 personer)

I den hyggelige granplantage finder du det rummelige sommerhus med plads til seks personer fordelt på tre soverum. Huset har bl.a. en kæmpe terrasse, og der er en grill til fri afbenyttelse. Der er ca. fire km til Liseleje og blot 1 km til stranden ved Stængehus. Se billeder og aktuelle priser på sommerhuset.

Asserbo (Plads til 8 personer)

Charmerende sommerhus med plads til otte personer fordelt på tre soverum. Huset ligger omgivet af høje træer ca. 1,5 km fra stranden ved Stængehus. Der er få minutters gang til supermarked og Liseleje ligger fem km væk. Huset har desuden to badeværelser og en stor terrasse med terrassevarmer. Se billeder og aktuelle priser på sommerhuset.

Asserbo (Plads til 8 personer)

I Asserbos granplantage ligger dette klassiske sommerhus med plads til otte personer fordelt på fire soverum. Huset har bl.a. stor terrasse og en ugenert have. Der er ca. 1,5 km til stranden ved Stængehus og blot få hundrede meter til indkøb og spisesteder. Se billeder og priser på sommerhuset.

Kort over Halsnæs

stængehus strand
Stranden ved Stængehus er kendt som naturistområde

13 tanker om “Stængehus Strand

 1. Mari Svar

  Stængehus er superdejli med masser af plads at boltre sig på. Vi boede heldigvis i gåafstand til stranden, der er virkelig rift om p-pladserne. Vi kommer tilbage i 2021.

  • Avatar photo
   Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Stængehus er bestemt også en af mine favoritstrande. Og ja, en god idé at finde overnatning tæt på, men det er der jo også rig mulighed for 🙂

 2. Nielsen Svar

  Sådan en råkold novemberdag drømmer jeg mig også tilbage til Stængehus. Spis på HC andersen huset og nyd aftenen ved Haveje eller i Tisvilde. Gode sommerminder…

 3. Badegæsten Svar

  Jeg læste lige det andet indlæg om Asserbo Strand, hvor der også er p-plads. Hvor langt er der fra den p-plads til Stængehus?

 4. Mille Svar

  Superskønt strandområde som vi nyder hver sommer. lækkert at der stadig er sådanne steder i vores lille land!

 5. Avatar photo
  Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

  Det tager ca. 10 minutter at gå langs stranden.

 6. Lise Svar

  Jeg har besluttet mig for at besøge Stængehus i år (har hørt godt om det). Men er lidt overrasket over at der er en livredder. Jeg trode det var et lidt mere øde strandområde?

 7. Avatar photo
  Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

  Hej Lise. Livredderhuset ligger lige ved p-pladsen. Til begge sider er der kilometervis af næsten øde strand 🙂

 8. Sandormene Svar

  Virkelig dejlig strand. kan varmt anbefales. Med ønsket om en solrig sommer.

 9. Michael Svar

  Fedt sted med masser af plads – konen og jeg kommer der hvert år!

 10. Anne+Martin Svar

  Så er sæsonen i gang – det var absolut køreturen fra Værløse værd. Vi kommer nok igen i morgen. Dejligt sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *