Kunst, kultur, markeder eller adrenalinpumpende aktiviteter. Ingen behøver at kede sig i Halsnæs, der byder på en lang række aktiviteter for børn og voksne. Få et overblik over mulighederne her og husk også at tjekke indlæggene Halsnæs for børn, Halsnæs i regnvejr, Aktiv ferie i Halsnæs og Seværdigheder i Halsnæs.

Udover aktiviteterne herunder, så bliver der primært i sommerperioden og i skoleferierne løbende arrangeret events af lokale foreninger. Det kan f.eks. være torvedage, loppemarked, musik/underholdning og pop-up streetfood.

Aktiviteter i Frederiksværk

Gjethuset

Det tidligere kanonstøberi er i dag Frederiksværks kulturhus. Her kan du deltage i et af de mange arrangementer som f.eks. teater, koncerter, foredrag og udstillinger. På Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk. Se mere på gjethuset.dk.

Kosmorama

Byens biograf hedder Kosmorama – her er bløde sæder og god plads. Kosmorama ligger centralt i Frederiksværk og er med i Biografklub Danmark. På Nørregade 10B, 3300 Frederiksværk. Se mere på kosmorama.dk.

Kanoudlejning

På Danhostel kan du leje en kano for at sejle ad kanalen til Arresø eller Roskilde Fjord. Redningsveste er tilgængelige, og du har mulighed for at bestille en picnickurv til turen. På Strandgade 30, 3300 Frederiksværk.

Halsnæs Open Air

4. juni, 2022. Dobbeltkoncert ved Gjethuset med Malurt og Magtens Korridorer. Læs mere på gjethuset.dk.

 

Frederiksværk Stålmand

4. september, 2022. Triathlon i og omkring Frederiksværk. Deltag i Stålmand, Stålsprint eller Stålkids. Læs mere på dgi.dk.

Gjethuset i Frederiksværk er byens kulturhus

Aktiviteter i Hundested

Klap en fisk

Et sikkert hit hos børnene. På havnen kan du fra den flydende platform fange krabber og klappe en fisk. Platformen er under opsyn og har åben fra påske til slut oktober.

Hundested Sandskulpturfestival

En af Hundesteds mest populære aktiviteter er den årlige sandskulpturfestival, der kører fra maj til oktober. Stedet har også en lille café. Entré 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn (4-12 år). På Kajgaden 7, 3390 Hundested.

X-Porten

Kunstinteresserede kan med fordel træde indenfor i X-Porten, der har skiftende udstillinger med kunst og kunsthåndværk. Der er gratis adgang. På Ndr. Beddingsvej 39, 3390 Hundested.

Beddingen Kunsthåndværkermarked

Kunsthåndværkermarkedet på Beddingen er en årlig begivenhed, der finder sted over flere dage i juni. Her kan du opleve alt i kunst fra ca. 60 udstillere. Entré 30 kr. for voksne – børn kommer gratis ind. På Nordre Beddingsvej 47, 3390 Hindested.

Minigolf

Fjordens Minigolf ligger på havnen. Her kan du dyste på den 18-hullers bane, der har et maritimt look. I forbindelse med Fjordens Minigolf ligger også en café og et ishus. På Havnegade 16, 3390 Hundested.

Hundested Kino

Byens biograf genåbnede for få år siden og er i dag drevet af frivillige. Her vises primært film, men du kan også høre musik og lytte til foredrag. På Strandvejen 47, 3390 Hundested.

Hundested Havnefest

7.-10. juli, 2022. Musik, marked og forlystelser på havnen i Hundested.

 

Folkely Festival

25.-28. august, 2022. Fire dages folkefest med musik, talks og kunst. Læs mere på folkely.dk.

Klap en fisk på Hundested Havn er en rigtig populær aktivitet for børn

Aktiviteter i Liseleje

Havtyren

For børnene vil et besøg ved naturlegepladsen Havtyren nok være mere spændende. Her kan man fornøje sig med bl.a. rutsjebane og balancebomme. Omdrejningspunktet er dog figuren af Havtyren, der har givet navn til en af Danmarks største naturlegepladser.

Et sagn fortæller, at det var Havtyren, som var skyld i den store sandflugt, der begyndte i 1500-tallet. For at hævne sig på bønderne, der havde stjålet dens kvæg, gik Havtyren op på land, hvor den pløjede kysten op. På Lisehøjvej 3, 3360 Liseleje.

Sommeryoga på Liseleje Strand

Uge 26-32, 2022. Sommeryoga på Liseleje Strand fra kl. 8.30-10.00. Læs mere på agernyoga.dk.

 

Liseleje Yogafestival

1.-3. juli, 2022. Find mere info på Facebook.

Aktiviteter i Lynæs

Lynæs Surfcenter

Lynæs er kendt for sine gode forhold til surfing, og i Lynæs Surfcenter kan du bl.a. lære kitesurfing, windsurfing og at sejle kajak. Der er en lang række kurser at vælge mellem i det populære Surfcenter, der ligger et stenkast fra stranden i Lynæs. På Lynæs Havnevej 8, 3390 Hundested. Se mere på surfcenter.dk.

Torup Marked

Aktiviteter andre steder i Halsnæs

Grønnehavegård Besøgsgård

Har du børnene med til Halsnæs, så er besøgsgården Grønnehavegård et oplagt udflugtsmål. Her kan familien opleve en lang række dyr og bare nyde de hyggelige omgivelser, mens du bliver klogere på landbrug og husdyrhold. På Helsingevej 98B, 3300 Frederiksværk. Læs mere på groennehavegaard.dk.

Tothavens Besøgsgård

Også på Tothavens Besøgsgård er der fokus på dyr og landmandsliv. Udover dyr som f.eks. grise, ænder, æsler, geder og kaniner har Tothaven også eget mejeri og en gårdbutik med salg af æg, kød, ost og yoghurt. På Torupvejen 2, 3390 Hundested. Læs mere på tothaven.dk.

Sejltur på Arresø med Frederikke

Ved Arresødal kan du tage med både Frederikke ud på Danmarks største sø. Det er en hyggelig tur, hvor du måske spotter nogle af de fugle som Arresø er kendt for. Du kan se mere på msfrederikke.dk og læse meget mere om Arresø i indlægget Arresø – oplevelse ved Danmarks største sø.

Torup Marked

Torup Marked ligger i forbindelse med økolandsbyen Dyssekilde, hvor økologi og bæredygtighed er nøgleordene. Du kan blandt meget andet købe saft, marmelade og grøntsager fra lokale producenter. Markedet ligger på Dyssekilde Station – læs mere i indlægget Torup Marked.

Sanketure

Tag med eksperterne fra sanketure.dk ud i naturen for at sanke bl.a. bær, blomster, svampe og frugter. Turene tager udgangspunkt i det spiselige med kyndig råd og vejledning undervejs. Sanketure.dk tilbyder ture fra forår til efterår i f.eks. Asserbo og Tisvilde. Læs mere på sanketure.dk.

Ølsted Grusgrav

Lokale ildsjæle har omdannet den gamle grusgrav til et rekreativt område med shelter, bålsted og naturlegeplads. Her er også en amfiscene og mulighed for at gå nogle gode ture. Fra toppen af grusgraven, der er omringet af bl.a. havtorn, har du en flot udsigt over både Arresø og Roskilde Fjord. På Sandbjergvej 9, 3310 Ølsted. Læs mere i indlægget Rakenhøj og Ølsted Grusgrav.

Taste & Run

14. maj, 2022. Oplevelsesløb i smuk natur med indlagte gourmetoplevelser. På Grønnessegaard Gods. Læs mere på tasteandrun.dk.

 

Time Winder

4.-6. juli, 2022. Mekanik og kulturhistorie på Grønnessegaard Gods. Læs mere på timewinder.dk.

 

Julemarked på Grønnessegaard Gods

26.-27. november, 2022. Klassisk julemarked med bl.a. lækkerier, julehygge og inspiration til julegaven. Læs mere på gronnesse.dk.

Kort over Halsnæs

8 tanker om “Aktiviteter i Halsnæs

 1. Janni Indlægs forfatterSvar

  Påskeferie i liseleje og hvad skal man lave. Super at få nogle forslag og jeg fandt ud af at Tothaven havde åbent. Det blev en god dag – vi hyggede alle. TAK

  • Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Hej Janni. Fedt du kunne bruge siden. Fortsat god ferie!

 2. Joy Indlægs forfatterSvar

  God inspiration til et par solrig dage 🙂

 3. Fam Vestergaard Indlægs forfatterSvar

  Skønne dage i Halsnæs. Besøg i surfcentret (ungerne var vilde med at se surferne), forbi besøgsgården, vidunderlige gåtur lang nordkysten og hygge på Hundested Havn. en skøn skøn bededagsferie i godt vejr – tak for masser af inspiration.

  • Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Det lyder som nogle skønne dage I havde i Halsnæs 🙂

 4. VAIL Indlægs forfatterSvar

  Gode forslag som vi benyttede os af. Hundested Havn er bare hyggelig og god stemning ved surfcentret. Generelt mange rigtig gode muligheder for gåture med smukke udsigter. Har også været forbi sandskulpturerne. Nu håber vi bare på lidt bedre vejr!

 5. Malene Petersen Indlægs forfatterSvar

  Tak for brugbar information og firslag til ferien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.