Frederiksborg Slot & Det Nationalhistoriske Museum

Tæt på Halsnæs ligger et af Danmarks mest imponerende slotte. Frederiksborg Slot i Hillerød er proppet med danmarkshistorie og et must-see, hvis du holder ferie i København eller Nordsjælland.

Det var Christian 4., der lod slottet opføre i begyndelsen af 1600-tallet, og efter en voldsom brand i 1859 fremstår Frederiksborg Slot i dag smuk og majestætisk.

En stor del af slottet blev stærkt medtaget af branden, men heldigvis slap slotskirken nådigt. Kirken er fantastisk flot og indeholder en række originale effekter fra grundlæggelsen i 1606. Det gælder bl.a. altertavlen og prædikestolen.

Andre højdepunkter på slottet er audienssalen, der heller ikke tog skade af branden, samt riddersalen med de flotte gobeliner.

Historien om de danske konger og datidens slot er i sig selv spændende, men for besøgende i dag er det i lige så høj grad indholdet, der imponerer. Frederiksborg Slot huser Det Nationalhistoriske Museum, der er et overflødighedshorn af historie og smukke genstande.

Museet er i flere etager, og det er helt nødvendigt at sætte flere timer af, hvis du vil se det hele. Udstillingen er omfattende, og slottet vil også være sjovt for børn – året rundt arrangeres der aktiviteter for de mindste.

Husk også at besøge den smukke barokhave bagved slottet. Den blev anlagt i 1720, men forfaldt og var i årevis i rigtig dårlig stand. Først i 1990’erne blev haven genskabt.

Det Nationalhistoriske Museum blev grundlagt i 1878 og var finansieret af brygger J.C. Jacobsen. I dag er det ejet af Carlsbergfondet.

Besøg Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger på adressen Frederiksborg Slot 10, 3400 Hillerød. Klik ind på slottets hjemmeside for at se mere om entrépriser og åbningstider. Som nævnt er der aktiviteter for børn, men også gode særudstillinger.

Afstand fra Frederiksværk: 21 km
Afstand fra Liseleje: 28 km
Afstand fra Hundested: 34 km

Frederiksborg Slot med Neptunspringvandet i forgrunden
Slottet er omringet af en voldgrav, der er en del af slotssøen
Frederiksborg Slot har et utal af fine detaljer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *