Torup Marked

Fra forår til efterår bliver der afholdt Torup Marked på Dyssekilde Station. Det er primært et madmarked med varer fra lokale producenter, hvor kvalitet og økologi er nøgleordene.

Torup Marked ligger i forbindelse med økolandsbyen Dyssekilde, der er en del af Torup, som blev Årets Landsby i Danmark i 2019. En pris, der for alvor satte Torup på landkortet som en innovativ og bæredygtig by, der på trods af beliggenheden “langt ude på landet” har været i stand til at tiltrække nye indbyggere.

Det er den bæredygtighed, der også gennemsyrer produkterne på Torup Marked, hvor du f.eks. kan købe øl, saft, sirup og marmelade, som selvfølgelig er hjemmelavet og ligesom de mange friske grøntsager økologiske.

Der er en lang række andre madvarer, og i de fleste boder kan du smage på lækkerierne. Hver markedsdag har sit eget tema – f.eks. mel, vin, æbler eller rodfrugter. Skulle du blive sulten undervejs, så snup en lækker økologisk pizza bagt i stenovn.

Torup Marked ligger på Dyssekilde Station, Stationsvej 1, Torup, 3390 Hundested (Gode parkeringsmuligheder). Det er nemt at tage toget til markedet, der som nævnt ligger på Dyssekilde Station. Toget kører to gange i timen – se køreplan på lokaltog.dk, og husk at trykke på knappen når du skal af.

Markedet har åbent lørdag fra kl. 10-15 i ulige uger. Du kan se mere om temaer og åbningsdage på Torup Markeds Facebook-profil, hvor du også kan se mere om julemarkedet. I forbindelse med Torup Marked kan du tage med på rundvisning i økolandsbyen – se mere på dyssekilde.dk.

Markedsdage i 2023: 10/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9, 14/10.

Billeder siger som bekendt mere end ord, så under kortet kan du få et indtryk af, hvad du kan forvente på Torup Marked.

Kort over Halsnæs

Billeder fra Torup Marked

Så er grøntsagsmarkedet åbent
Lækker hjemmelavet saft, chutney og marmelade
På markedet kan du få økologisk pizza
Fristende sirup
Rodens Dag på Torup Marked
Mikrobryg fra Det Våde Får
Dejlige økologiske grøntsager

2 tanker om “Torup Marked

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *