hundested

Fra færge- og fiskerihavn til en af Danmarks absolut hippeste byer. Hundested har på privat initiativ forvandlet sig fra et stykke udkantsdanmark til en innovativ havneby, hvor udviklingen er gået stærkt – rigtig stærkt.

Byens hyggelige havn er det naturlige centrum og omdrejningspunkt for “det nye Hundested”, hvor gallerier, caféer og spisesteder ligger som perler på en snor. Kontrasten er til at få øje på i forhold til dengang Hundested var en travl fiskerihavn med bl.a. røgeri, lodsstation og konservesfabrik.

Byen har stadig en mindre fiskeflåde og endda et bådeværft, der er med til at gøre havnen autentisk. På en eller anden måde passer det nye og gamle Hundested bare rigtig godt sammen. Det er omkring lystbådehavnen gallerier, spisesteder og mindre forretninger med design og kunsthåndværk er skudt op i takt med byens udvikling.

På den såkaldte kulturkaj er der i sommermånederne tætpakket med sejlere og feriegæster fra områdets sommerhuse, der shopper, nyder et glas vin eller et godt måltid mad. Måske mens børnene fanger krabber eller klapper en fisk på platformen lige ved siden af.

Du skal ikke snyde dig selv for en besøg hos glaspusteren yderst på havnen, der er et af flere åbne værksteder på kajen. Du kan også se kunst i X-porten og gøre et loppefund eller købe fine designs i de små gader bag kulturkajen.

Hundested er dog andet end havnen. Nørregade få hundrede meter væk er byens handelsgade, og her kan du bl.a. købe dagligvarer i Meny, Netto og Fakta. I gaden finder du også kontantautomat og et apotek – om du er Lystsejler eller sommerhusgæst, så kan du få det meste i Hundested.

hundested
Den hyggelige havn er omdrejningspunktet i Hundested

Overnatning i Hundested

Du kan booke sommerhuse i Hundested her, men vil du bo i byen, så se nærmere på nedenstående muligheder. Du kan finde alle overnatningssteder i Halsnæs her.

Hundested Kro & Hotel

Klassisk kro med flere nyere tilbygninger. Stedet har 46 værelser – fra enkeltværelser til suite. Her er bl.a. restaurant og en hyggelig gårdhave – morgenmad kan tilkøbes. God beliggenhed ved havnen og få minutters gang fra strand og station. På Nørregade 10, 3390 Hundested. Se billeder og aktuelle priser for Hundested Kro & Hotel.

Bergliot Bed & Breakfast

Populært bed & breakfast, der roses for sin gæstfrihed og gode morgenmad. Stedet har en dejlig have og ligger i rolige omgivelser ca. 1,5 km fra Lynæs Havn og 2,5 km fra Hundested Havn. Der er 10 minutters gang til Vibehus Station. På Frederiksværksvej 79B, 3390 Hundested. Se billeder og aktuelle priser for Bergliot Bed & Breakfast.

Hundested Havnehytter

Små enkle hytter på havnen. Centralt beliggende, men ikke meget privatliv. Hytterne har køkken, terrasse og plads til fire personer. På Nordre Beddingsvej 8, 3390 Hundested. Se billeder og aktuelle priser for Hundested Havnehytter.

Hundested Kro ligger et stenkast fra havnen

Spisesteder i Hundested

På trods af størrelsen har Hundested et overraskende stort antal spisesteder. Her kan du bl.a. få cafémad, frisk fisk og skaldyr og gode bistroretter lavet med årstidens råvarer. I højsæsonen (skolernes sommerferie) er det en god idé at reservere bord. Du kan se alle spisesteder i Halsnæs her.

Knud

Større restaurant i den gamle fiskeauktion på havnen. Her laver man dejlig bistromad fra bunden. Et af Halsnæs’ bedste spisesteder, der også er et perfekt sted til en fadøl eller et glas vin, mens livet på havnen passerer forbi. På Havnegade 18, 3390 Hundested.

Halsnæs Bryghus

Populært sted på havnen med eget bryg. Åbent til brunch, frokost og aften. Enkel mad og skiftende menuer. Hold øje med dagens tilbud på den sorte tavle. Bordbestilling i højsæsonen anbefales. På Nordre Beddingsvej 35, 3390 Hundested.

Proviant

I den gamle købmandsgård et stenkast fra havnen. God burger, men også dagens ret og ost- og pølsebræt. Et lille intimt sted, der også vil være et godt valg for vegetarer og veganere. På Havnegade 2B, 3390 Hundested.

Bellona

Bellona i Hundested har fokus på det italienske køkken med bl.a. kødretter, pizza, pasta og antipasti. Der er også sandwich og burger på menukortet. Bellona har åbent til frokost og aften. På Nørregade 19, 3390 Hundested.


Book sommerhus i Halsnæs: Se aktuelle kampagner her >


Molen

Med topbeliggenhed på havnen serverer Molen tapas, fisk og skaldyr. Der er mulighed for at sidde ude og inde. Molen har også en bar med bl.a. 10 forskellige øl i hanerne og 35 på flaske. På Nordre Beddingsvej 19, 3390 Hundested.

Havfruen

Havfruen, der ligger på havnen, har fokus på fisk og skaldyr. F.eks. fiskefrikadeller, panerede rødspætter og skaldyrsfad. På Nordre Beddingsvej 21, 3390 Hundested.

Hundested Kro

Kroen ligger et par hundrede meter fra havnen, og her laver man bl.a. frokosttallerkener og traditionel dansk kromad. Kroen har ofte musikarrangementer. På Nørregade 10, 3390 Hundested.

Yo-Yo

Typisk kinesisk buffetrestaurant med sushi, mongolian barbecue og et pænt udvalg af retter. Du kan naturligvis også bestille á la carte. Yo-Yo har også et legeområde til børnene. På Nørregade 29A, 3390 Hundested.

hundested
Trekanten – Hundesteds fine sandstrand

Caféer i Hundested

Kamelens Kys

På Hundested Havn ligger Kamelens Kys, der er en kombineret café og kunstbutik. Her får du udover god kaffe også øl, vin, kage og sandwich. Kamelens Kys bruger primært gode lokale råvarer. Af og til arrangeres der også forskellige events på caféen. På Nordre Beddingsvej 39, 3390 Hundested.

Proviant

Proviant i den gamle købmandsgård et stenkast fra havnen er mere et spisested end en café, men her kan du også få kaffe, kage og varm kakao. Proviant er også glimrende til en fadøl eller et glas vin. Der er mulighed for at sidde inde og ude. På Havnegade 2B, 3390 Hundested.

Café Sælen

Hundesteds nyeste café (der har dog ligget café på stedet tidligere) er Café Sælen. Her kan du bl.a. få kaffe, kage, salater, varm kakao og hjemmebagte boller. Et venligt sted med familiær atmosfære. På Nørregade 1, 3390 Hundested.

Fjordens Minigolf

Fjordens Minigolf på havnen har også en café tilknyttet. Her kan du bl.a. få kaffe, kage, toast og fish & chips. Der er også et udvalg af fadøl. På Havnegade 16, 3390 Hundested.

hundested
Knud Rasmussens Hus

Seværdigheder i Hundested

Knud Rasmussens Hus

Polarforskeren Knud Rasmussen opførte i 1917 sit hus i det kuperede terræn få hundrede meter nord for Hundested. Huset ligger smukt med udsigt over Kattegat, og det er som om, at det vender i retning mod det Grønland, som han elskede så højt. Knud Rasmussen deltog i adskillige ekspeditioner i Grønland, hvorfra han hjembragte uvurderlig viden.

Huset i Hundested er i dag museum, hvor du kan lære mere om polarforskeren og ikke mindst Grønland. Knud Rasmussen skrev sine bøger og forberedte sine ekspeditioner i huset, der gemmer på billeder, spændende historier og en række af hans personlige effekter. Se mere i indlægget Knud Rasmussens Hus.

Vandretur fra Spodsbjerg Fyr til Kikhavn

Et stenkast fra Knud Rasmussens hus ligger Spodsbjerg Fyr. Herfra kan du tage på en flot vandretur ned til Kikhavn. Du har flere steder de smukkeste udsigter over Kattegat, og i klart vejr kan du se helt til Hesselø og Sverige.

Det var omtrent ved Spodsbjerg Fyr, der engang lå et stenrev som strakte sig ud i Kattegat. Her levede masser af sæler, der var mål for skiftende kongers jagtselskaber, og det siges, at sælhundene har givet navn til Hundested.

Undervejs på turen kan du holde øje med svalerne, der har bygget redehuller på kystskrænterne. Tættere på Kikhavn vil du i juni og juli have blomstrende hybenroser til alle sider, og på en eller anden måde er denne strækning indbegrebet af sommerdanmark.

Endemålet Kikhavn er en lille idyllisk by med stråtækte bindingsværkshuse. Her er ingen havn, men til gengæld hev datidens fiskere bådene op på stranden. Kikhavns historie kan spores tilbage til 1200-tallet, og det nuværende landsbymiljø har stået nogenlunde urørt de sidste 200 år. Se mere i indlægget Vandretur fra Spodsbjerg Fyr til Kikhavn.

Lyngbakkerne er et skønt naturområde midt i Hundested

Skansen

Oppe over Trekanten, Hundesteds fine sandstrand, ligger Skansen, der var en del af det danske kystforsvar. Skansen blev opført i 1809 i forbindelse med Englandskrigene fra 1807 til 1814. Herfra var der god udsigt over indsejlingen til Isefjorden og Roskilde Fjord.

Skansen havde otte kanoner og to morterer, der sammen med en mindre flåde af kanonbåde i Rørvig skulle tage kampen op med englænderne. I dag er der kun ganske lidt tilbage af forsvarsværket, men det er et fint sted at besøge på vej til Knud Rasmussens Hus eller eller hvis du vil prøve kræfter med den smukke vandretur fra Spodsbjerg Fyr til Kikhavn.

Lyngbakkerne

I udkanten af Hundested i retning mod Lynæs dukker der pludselig et stykke smuk natur op. Lyngbakkerne er præcis som navnet: Et bakket landskab med lyng, men også med planter som sandløg, bakkenellike og den sjældne kassubisk vikke.

Lyngbakkerne blev fredet i 1948, og i dag står en flok får for naturplejen på overdrevet, hvorfra du har en fin udsigt over fjorden. Der er indgang flere steder til det aflukkede område – bl.a. fra Lyngstien, Skovbakken og Birkevej.

Klap en fisk på havnen i Hundested

Bademuligheder i Hundested

Trekanten

Byens strand er den 300 meter lange Trekanten, der ligger centralt få minutters gang fra lystbådehavnen. Trekanten er en glimrende lavvandet sandstrand med klitter, der ligger ud til kattegat. Der er bemandet livredderpost i skolernes sommerferie.

Aktiviteter og forlystelser

Klap en fisk

Et sikkert hit hos børnene. På havnen kan du fra den flydende platform fange krabber og klappe en fisk. Platformen er under opsyn og har åben fra påske til slut oktober.

Hundested Sandskulpturfestival

En af Hundesteds mest populære aktiviteter er den årlige sandskulpturfestival, der kører fra maj til oktober. Stedet har også en lille café. Entré 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn (4-12 år). På Kajgaden 7, 3390 Hundested.

X-Porten

Kunstinteresserede kan med fordel træde indenfor i X-Porten, der har skiftende udstillinger med kunst og kunsthåndværk. Der er gratis adgang. På Ndr. Beddingsvej 39, 3390 Hundested.

Hundested Havnefest

Hvert år bliver der afholdt Hundested Havnefest, der bl.a. byder på musik, tivoli, øltelte og kræmmermarked. Havnefesten I 2021 er aflyst.

Beddingen Kunsthåndværkermarked

Kunsthåndværkermarkedet på Beddingen er en årlig begivenhed, der finder sted over flere dage i juni. Her kan du opleve alt i kunst fra ca. 60 udstillere. Entré 30 kr. for voksne – børn kommer gratis ind. På Nordre Beddingsvej 47, 3390 Hindested.

Minigolf

Fjordens Minigolf ligger på havnen. Her kan du dyste på den 18-hullers bane, der har et maritimt look. I forbindelse med Fjordens Minigolf ligger også en café og et ishus. På Havnegade 16, 3390 Hundested.

Hundested Kino

Byens biograf genåbnede for få år siden og er i dag drevet af frivillige. Her vises primært film, men du kan også høre musik og lytte til foredrag. På Strandvejen 47, 3390 Hundested.

Klar til ferien i Halsnæs?

Når du har booket overnatning i Halsnæs – sommerhus, hotel eller bed & breakfast, kan du finde udstyr til f.eks. camping, cykelferien eller oplevelser i naturen.

Halsnæs har masser af aktiviteter og seværdigheder, men der skal også være tid til hygge og samvær –  få forslag til sjov og spil uanset vejret eller hvad med en god bog til ferien?

Vil du vide mere om Halsnæs, så kan du starte med at læse guiderne til Lynæs, Liseleje og Frederiksværk og se min top 5 i Halsnæs. Rigtig god ferie!

Kort over Hundested og Halsnæs

11 tanker om “Hundested

 1. Pernille T. Indlægs forfatterSvar

  Som lystsejler er Hundested rigtig dejlig og et af vores favoritsteder på Sjælland. God stemning på havnen med masser at kigge på og en fin fin strand.

 2. Vita Svar

  Enig. Der er rigtig mange muligheder i Hundested. Tæt på strand, indkøb og spisesteder + god atmosfære. Havnen kan Hundested virkelig være stolte af

 3. Tanja kbh Indlægs forfatterSvar

  Er Hundested kun for sejlere. Vil man føle sig udenfor hvis man ikke har båd? vi er ved at planlægge sommerferien så det er godt med lidt insiderviden. Tak

  • Mit Halsnæs Indlægs forfatterSvar

   Hej Tanja. Hundested er bestemt ikke kun for sejlere. Selvom havnen er omdrejningspunktet for turisterne, så er der et fint mix af sejlere, fastboende og sommerhusgæster. Tag I bare til Hundested 🙂

 4. Dot Svar

  Der sker bare hele tiden noget nyt i Hundested – vi var der i påsken – køligt, men alligevel masser af liv omkring havnen. Dejligt sted ☀️

 5. Maiken Indlægs forfatterSvar

  Vi tog en forlænget weekend ved Hald strand og var flere gange forbi Hundested. Lækkert og helt vildt man ikke høre mere om byen. vi kommer helt sikkert tilbage!

 6. Bojesen Indlægs forfatterSvar

  Hold nu k… her er fedt. Vi var der i weekendnen i perfekt vejr. Lidt vin og god mad på havnen er sgu bare lækkert.

 7. Sommerhusgæsterne Indlægs forfatterSvar

  Superfint overblik over byens muligheder. Det sætter vi pris på.

 8. Michael Indlægs forfatterSvar

  Tak for denne gang. To skønne uger i Halsnæs – I kan godt være stolte af jeres området – vi har hygget stort med masser af godt vejr. Vi ses nok igen.

 9. luni Indlægs forfatterSvar

  Der er godt nok sket noget i Hundested siden jeg var der sidst. Virkelig dejligt sted nu

 10. Jan Indlægs forfatterSvar

  Sen sommerferie med perfekt vejr. Hundested og omegn skal absolut anbefales – vi kommer gerne igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *