Kunst i Halsnæs

Kunstinteresserede vil med garanti føle sig hjemme i Halsnæs. Her er et kreativt miljø, hvor mange forskellige slags kunstnere finder ligesindede og inspiration til deres næste værk.

Du kan både opleve nybegynderne og de mere etablerede kunstnere med eget galleri, men fælles for dem alle er den store passion for at kreere unik kunst og kunsthåndværk.

Udover nedenstående muligheder for at se og købe kunst, så kan du rundt om i Halsnæs støde på private gallerier og værksteder.

Kajgaden og Kulturhavnen

Den absolut største koncentration af kunst og kunsthåndværk finder du på Hundested Havn. Både Kajgaden og Kulturhavnen byder på en lang række kunstnere, der fremstiller alt fra træ og glas til smykker og malerier. En del kunstnere har eget galleri, mens du i f.eks. X-porten kan se skiftende udstillinger.

Ågalleriet

Ågalleriet er hjem for Frederiksværk Kunstforening. Her arrangerer man årligt 8-10 udstillinger, der suppleres med udstillinger, som de enkelte kunstnere selv planlægger. Ikke-medlemmer er velkomne til at deltage i kulturcaféen (75 kr). På Hans Futtrups Sti 5 (Krudtværksområdet), 3300 Frederiksværk.

Die Kunsthalle

Lille galleri i Liseleje med moderne kunst. Klik ind på galleriets Facebookside for at se kommende events og ferniseringer. På P. Frederiksensvej 4, 3360 Liseleje.

Gjethuset

Frederiksværks kulturhus arrangerer løbende kunstudstillinger. Du kan klikke ind på Gjethusets side her for at se mere om arrangementer under dit besøg i Halsnæs. Kulturhuset afholder også et julemarked, hvor en del kunstnere plejer at være repræsenteret. På Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk.

Hundested Kunstforening – Fyrgården

Med smuk beliggenhed ved Spodsbjerg Fyr ligger Hundested Kunstforening. Her arrangeres hvert år op til otte udstillinger, hvor der er gratis adgang. Se mere om åbningstider og aktuelle udstillinger på kunstforeningens hjemmeside. På Fyrstien 1, 3390 Hundested.

Atelier Kjarval

På Nørregade (gågaden) i Frederiksværk kan du stikke hovedet indenfor i Atelier Kjarval. Her udstiller Maria Kjarval tegninger og oliemalerier, men der er også salg af plakater og kunstneriske postkort. Se mere på Atelier Kjarvals hjemmeside.

Kældergalleriet

Galleriet i Torup er drevet af frivillige og ligger helt unikt i kælderen under den lokale brugs. Kældergalleriet har derfor samme åbningstider og her kan du opleve udstillinger af både kendte og ukendte kunstnere. Se mere på Kældergalleriets hjemmeside. På Torupvejen 156, 3390 Hundested.

Kunstrunden

Kunstrunden er en årlig begivenhed i Nordsjælland. Her kan du møde de tilmeldte kunstnere på deres hjemmebane. En del af dem har hjemme i Halsnæs, men er du i bil, så kan du lave din helt egen kunsttur i Nordsjælland. Klik ind på kunstrunden.dk for at se de tilmeldte kunstenere og hvornår næste runde finder sted.

Kort over Halsnæs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *